Localitzat.org
Olivera Rodona

Boix

Inici | Estat esplais | Boix
L’any 1979 es va fundar l’Esplai Boix des de l’associació de Veïns i Veïnes de l’Esquerra de l’Eixample (AVVEE).

Durant 27 anys les dues associacions van compartir local. Quan l’AVVEE es va canviar a un nou local a l’Avinguda de Roma, l’esplai Boix també hi va anar a parar. Tant el primer com el segon local eren de lloguer.

Les relacions amb l’AVVEE van anar en detriment fins que en una assemblea del 2006 els socis de l’AVVEE van votar a favor de fer fora l’esplai Boix del local de l’Avinguda de Roma. L’any següent, l’esplai va haver de fer esplai al carrer sense local propi, el punt de trobada seguí sent l’Avinguda de Roma, ja que era un punt de referència per a les persones del Boix, però sense possibilitat de fer ús del que anteriorment havia estat el local de l’esplai. El material es va repartir en casa de la monitoria o en espais d’emmagatzematge de lloguer. Totes les activitats es feien en Parcs del barri, ja que no hi havia lloc on fer activitats d’interior.

El 2007 l’Ajuntament va cedir un petit quartet de material a l’Esplai Boix ubicat al CEIP Mallorca. L’espai mesurava 3,4 m2. A més, es disposava del menjador i el pati de l’escola per a realitzar activitats, però amb un horari molt limitat. Les reunions de monis s’havien de fer en espais alternatius com a casa d’algun membre de l’equip, en espais d’ESPLAC, bars, entre d’altres. El Boix va estar 5 anys ubicat al CEIP Mallorca.

L’any 2012 l’Ajuntament va cedir a l’Esplai Boix un espai dins l’edifici de la Lola Anglada, espai que havia ocupat anteriorment una biblioteca del barri de l’Esquerra de l’Eixample. La Lola Anglada està ubicada als Jardinets de Montserrat (C/Rocafort 236 baixos). En un principi, el Boix compartia espai amb l’IMEB (Institut Municipal d’Educació de Barcelona), que treballa amb infants de les escoles del barri, dues hores al dia, de Dilluns a Dijous i amb Serveis Socials. L’esplai disposava d’una sala petita per guardar material, el pati i la sala on l’IMEB feia l’activitat en horaris en que no estigués l’entitat.

A finals del primer any, va quedar més restringit l’ús del local a l’esplai quan una llar d’infants del barri va traslladar una classe a l’espai principal de la Lola Anglada. Aquest fet va comportar un una restricció en els horaris d’accés (feien servir el pati), així com d’espai. Dins del que cap, l’impacte de cara a l’esplai va ser petit, ja que va haver molt bona relació amb la gent de la guarderia. A més, les obres que van fer per adequar la sala per la llar d’infants han servit a l’esplai posteriorment.

Actualment, ens trobem compartint espai únicament amb l’IMEB, ja que Serveix Socials va marxar. A més, l’esplai està lluitant per aconseguir un conveni i millorar l’ús de l’espai principal per poder fer una compartició més activa i rentable del local.


^