Localitzat.org
Olivera Rodona

Matinada-Pòrtics

Inici | Estat esplais | Matinada-Pòrtics
L’Esplai Matinada va ser creat l’any 1978 per un grup d’amics. Inicialment era una organització confessional, ja que es trobava a la parròquia de Santa Joaquima de Vedruna, però els aspectes religiosos de seguida es van deixar de banda. L’any 1988 l’esplai va canviar de local per anar al Palauet (passatge Isabel), una torre administrada per un pare de l’esplai, deshabitada i amenaçada d’enderrocament. El nombre de nens era força escàs i aquest va ser un dels motius pels quals l’any 1991 es van fusionar l’esplai Matinada (que tenia local però no nens) i l’esplai Pòrtics (que tenia nens però no local), creant- se així, l’esplai Matinada- Pòrtics.
Després de la fusió de les dues entitats, encara van estar un any més al Palauet ( local de l’antic Matinada) i després van anar a parar a un local del carrer Torrijos (Gràcia). Era una de les cases més antigues del barri. L’any 2003 el preu del lloguer del local es va disparar, de manera que l’esplai no podia assumir tal despesa i, després de llargues negociacions amb l’Ajuntament del barri, se li va concedir l’Escola Reina Violant, situada al carrer Badia, a Gràcia.
Davant d’aquesta situació els monitors i monitores ens vèiem obligats a reunir-nos a espais no adients com bars, cases de particulars o equipaments públics, cosa que no ens permetia tenir la llibertat d’organitzar-nos tal i com nosaltres voliem ja que estavem limitats per horaris i espais.

Fa dos anys, vam iniciar conjuntament amb l'Esplai Espura de Gràcia, una negociació amb el districte per tal de que ens cediin l'espai Sant Josep, espai a on ens trobem actualement. Aquest es troba en molt mal estat, fet que ens obliga a no poder fer ús de totes les sales, i tenir tot el material repartit per on poguem.


^