Localitzat.org
Olivera Rodona

Movi de Sarrià

Inici | Estat esplais | Movi de Sarrià
L’esplai Movi de Sarrià va ser fundat l’any 1963 per un grup de pares i mares i el rector de la parròquia Mn.Colet. Va sorgir com un punt de lleure on els infants es trobaven per a jugar i fer activitats. L’esplai va estar organitzat des del principi en diferents tandes d’edats que es trobaven un dia a la setmana, normalment els vespres.

Poc a poc el Movi es va convertir en un esplai de cap de setmana i encara que en els seus principis existien tandes de nois i tandes de noies, amb el temps l’esplai va apostar per la coeducació, fundant el 1973 el primer grup mixt de joves.

L’estabilitat de l’esplai es va veure compromesa l’any 1993 quan l’entitat es veu obligada a abandonar els locals del carrer d’Hort de la Vila. Des d’aquell moment l’esplai es trasllada al Centre Parroquial. Fins l’any 1998, quan per desavinences amb el rector de la Parròquia de Sant Vicenç de Sarrià el Movi de Sarrià esdevé una entitat independent i autònoma.

A partir del 1999 i fins l’any 2000 l’esplai comença el curs en un local de la Plaça Sarrià cedit per l’Ajuntament i una família de l’entitat. Donat a l’enderrocament del local durant uns mesos els infants es troben fent esplai al carrer, fins el 2003 quan el Movi adquireix un nou local a Sarrià, a partir d’aquest moment l’entitat torna a guanyar força dins del barri.

L’any 2005 el Movi de Sarrià entre a Esplac i comença a participar en la construcció d’un centre social a l’antiga Casa Orlandai. L’any 2007 l’esplai es trasllada a la Casa Orlandai i comença a viure un dels seus millors moments amb un total de 132 infants i 22 monitors.


^