Localitzat.org
Olivera Rodona

Turons

Inici | Estat esplais | Turons
L’Esplai Turons va ser fundat l’any 1981 per un grup de joves il·lusionats amb engegar un projecte de lleure infantil. Des d’un primer moment, i tot i que els primers monitors monitores venien d’altres zones de Barcelona, l’esplai va vincular-se al barri de Sants.

L’Esplai Turons sempre ha tingut problemes per disposar d’un local on poder dur a terme la seva activitat de forma digna. Des de la seva fundació, i fins l’any 2008, s’ha hagut de traslladar de local en diverses ocasions. Tothom té molt present els locals del carrer Panissars, Miquel Àngel i Serra i Arola, espais carregats de records que han fet possible que l’esplai tirés endavant en els seus moments més difícils.

L’any 2008, i després d’uns mesos de fortes pressions per ser reubicats després de marxar de l’últim local, l’Ajuntament va cedir a l’Esplai Turons l’espai de Casa Cervera, una antiga masia situada al barri de la Font de la Guatlla, a la falda de Montjuïc. L’arrelament de l’esplai a aquest barri i la bona relació amb l’Associació de Veïns i Veïnes ha estat essencial per consolidar el projecte, oferint a més a més una opció d’educació en el lleure de la que el barri no disposava fins el moment.

Casa Cervera es va convertir de seguida en un local ideal, un espai que donava vida al barri i permetia a l’esplai desenvolupar la seva tasca amb plena autonomia. Però a finals de l’any 2012 l’Esplai Turons va rebre la notícia que havia d’abandonar el local degut a problemes estructurals de l’edifici. Després de passar un any amb el material a Casa Cervera però realitzant les activitats al carrer i els espais de l’Associació de veïns, a principis del 2014 l’Ajuntament va oferir un nou espai per a l’esplai situat al mateix barri.

Al cap d’uns mesos, el Juny de 2014 l’esplai va firmar el conveni per a la cessió d’aquest espai. Tot i això, la feina no estava feta. Famílies, monitores i monitors i infants van estar treballant per a fer el local seu, ja que les condicions en les que els el van cedir eren pèssimes. Actualment, ja realitzen les reunions i activitats al local, però encara els queda feina. Les condicions del local encara han de millorar, ja que tenen goteres, humitats i altres problemes. Quan el tinguin del tot enllestit l’Esplai Turons espera fer la inauguració.


^